De slimme thermostaat

Bijna elke energieleverancier heeft een slimme thermostaat die het u gemakkelijk zou maken om energie te besparen. Op televisie zie ik regelmatig een reclame voorbijkomen waarbij iemand aanprijst hoe lekker het wel niet is om in een warm huis thuis te komen. Misschien zie ik het verkeerd maar het lijkt mij, dat wanneer je op afstand de slimme thermostaat hoger zet als je niet thuis bent dit juist een hoger verbruik zal geven. Een slimme thermostaat kan er zeker voor zorgen dat je gaat besparen. Maar dit werkt, in mijn optiek enkel wanneer je de gehele verwarmingsinstallatie daarbij betrekt.  

Bij een traditionele verwarmingsinstallatie waarbij je enkel gebruik maakt van een thermostaat en de standaard afsluiters op de radiator zal de temperatuur in huis nooit hoger worden dan de temperatuur die de thermostaat meet. Deze temperatuur zal ook nog beperkt worden door de plaats waar de thermostaat hangt. Om je een voorbeeld te geven : wanneer de thermostaat in de huiskamer hangt en deze op bijvoorbeeld 21 graden staat ingesteld zal hij, indien de radiatoren openstaan alle kamers verwarmen net zolang totdat de temperatuur in de huiskamer 21 graden is. Hierdoor zou het zomaar kunnen dat de temperatuur in een andere kamer dan de huiskamer sterk afwijkt van de temperatuur in de huiskamer.

Thermostaatkraan

Wanneer je een thermostaat kraan op je radiator hebt zal deze de kamer opwarmen tot de ingestelde temperatuur. Maar wanneer de verwarmingsketel niet aanslaat omdat bijvoorbeeld de hoofd thermostaat de maximaal ingestelde temperatuur heeft bereikt zal ook deze optie niet optimaal werken.

Zone verwarming

Het zou natuurlijk mooi zijn wanneer je een verwarmingsinstallatie hebt waarbij elke kamer in je huis de c.v. ketel zelfstandig kan aansturen. Hierdoor kan je elke kamer op een aparte temperatuur instellen en zullen andere kamers in bijvoorbeeld je woning niet onnodig verwarmt worden. Wanneer je zo een systeem in je huis installeert zal je ook extra bezuinigen op je stookkosten.

De oplossing

Domoticaspul.nl kan je helpen om je verwarmingsinstallatie zo aan te passen dat je optimaal gemak hebt en dat je slim met je warmte omgaat zodat je snel kunt beginnen met besparen. Wanneer je gebruik maakt van onze Z-wave oplossing kan je niet alleen bezuinigen maar ook je installatie zo instellen dat de kamer pas opgewarmd wordt wanneer jjij dat wil. Of dat de temperatuur automatisch in de nachtstand gaat wanneer je naar bed gaat of als je het alarmsysteem inschakelt. En ja...al je het zelf zou willen kan je natuurlijk ook vanaf elke plek ter wereld, waar je internet hebt de temperatuur en nog veel meer regelen.

De waardering van www.domoticaspul.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 7.3/10 gebaseerd op 6 reviews.